Over Alex

Biografie

Alex Vissering (14 juli 1955) is tekstschrijver, liedjesmaker, zanger, hobbyfotograaf, groot natuurliefhebber en na ruim 18 jaar muskusrattenvanger bij de provincie Groningen, nu vanaf 1 november 2011 communicatiemedewerker bij waterschap Hunze en Aa’s. Alex speelde vanaf zijn 15e jaar in verschillende bandjes. Hij zingt voornamelijk in het Gronings en maakte deel uit van de groepen Törf, Woody Wiss, Nameless, Hollywood Horseshit, Vrizze Wichter en Fisherman’s Ring.

Naast het optreden als zanger en het maken van vele cd’s was Alex 17 jaar actief als presentator van RTV Noord. In het seizoen 1998-1999 presenteerde hij het radioprogramma De 53ste breedtegraad en in 2003-2004 een rubriek in het tv-programma TV Grunnen. Hij was samen met Okkie Smit de presentator van het succesvolle live-zondagochtendprogramma Noordmannen. Op 29 maart 2015 is hij daarmee gestopt vanwege zijn muziekoptredens met o.a. de Troebadoers. In de periode 2011-2012 presenteerde Alex dagelijks de TV-serie Pronkjewailtjes op TV Noord.

In 2007 werd Alex bekroond met de Gebroeders Hesse Penning en in 2010 met de K. ter Laan Prijs voor zijn verdiensten op het gebied van de Groninger taal en cultuur.
Op 4 juli 2015 werd Alex door burgemeester Leontien Kompier benoemd tot ereburger van de gemeente Vlagtwedde. “Alex zet onze gemeente op allerlei manieren goed op de kaart en daarom verdient hij dit”, zei burgemeester Kompier.

alex ereburger 4juli2015

Discografie

Zundagmörn (1987, LP/ 1997, CD)
Vrumde Vogel (1995, CD)
Hollywood Horseshit, Koffers (1996, CD)
Vrizze Wichter ( 1999, CD)
Mien Verhoal (1999, CD)
De groanrepubliek (2003, CD single)
Vrizze Wichter, Hereweg (2005, CD)
n Stukkie van miezulf (2006, DVD/CD)
Tied om te leven (2007, CD)
Keuper en Gold (2009, DVD/CD ism Provinciale Brassband Groningen)
Gelukkeg in de regen (2013, CD)

CD’s samen met anderen | Opus 400, Oafslag Noord 1, 2 en 3, Grunnen rond en om, Om antwoord verlegen, Verzoamelgoud, Strunen deur Grunnen, Van alle maarten thoes, Tuutjefloitersfestival in t Kielzog, Het beste in ‘t NIJ joar, NIJ, De grootste Groninger hits van RTV Noord, Goud goud deel 2, Stroatmezikanten veur de Riepe

Publicatie | n Stukkie van miezulf (2006 teksten en foto’s door Alex Vissering)

Comments are closed.